Южноамериканският вариант на новия коронавирус е силно заразен и по-устойчив на

...
Южноамериканският вариант на новия коронавирус е силно заразен и по-устойчив на
Коментари Харесай

Новият вариант на К-19 - Ламбда е силно заразен и резистентен на ваксините

Южноамериканският вид на новия ковид  е мощно инфектиран и по-устойчив на имунизациите от истинския, който за първи път се появи в китайския град Ухан, съобщи Ройтерс, като цитира проучване на японски учени.

С лабораторни опити откривателите от Токийския университет са разкрили три разновидности в шиповидния протеин на варианта Ламбда, които вършат вируса устойчив на антителата, формирани при слагането на ваксина. Други две спомагателни разновидности способстват южноамериканската вариация на новия ковид , изолирана за първи път в Перу и разпространяваща се в страните в Южна Америка, да бъде по-силно заразна.

Засега не е ясно дали южноамериканският вид на COVID-19 е по-опасен от преобладаващия в този момент по света Делта. " Ламбда може да бъде евентуална опасност за човешкото общество ", е мнението на Кеи Сато от Токийския университет.

Световната здравна организация (СЗО) сложи варианта Ламбда в групата на представляващите интерес разновидности на новия ковид , а не в категорията на тези, които будят паника. Според японските учени това може да сътвори усещане, че южноамериканският вид не е толкоз рисков.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР